15. Oktobra 2019.

Preukusni namaz od bundeve za jesenske dane

Big Portal

Povrće je to koje je postalo popularno unazad nekoliko godina, pa tako danas uz sve one klasike kao što su recimo juha, imamo i kafu od bundeve, pomfrit od bundeve, a radimo od nje i kolače.

Osim što je bogata proteinima te podstiče rad probave, bundeva je ujedno i vrlo hranjiva, a to sve skupa uz njezin okus nikako nije zanemarivo.

Pa, kako biste obilježili početak jeseni i začinili ove prve hladnije dane koji su pred nama, vodeći pritom računa i o jačanju imuniteta, odvažite se i napravite namaz, odnosno hummus od bundeve.

Stvarno nije teško, a sve što vam treba jeste jedna dobra hokaido bundeva i malo vremena. 

Sastojci:

  • 1 kg hokaido bundeve
  • 1/4 šoljice tahinija
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 ljuta papričica, očišćena od sjemenki papričica
  • 200 ml maslinovog ulja
  • so i papar po želji

Postupak:

1. Bundevu narezati na manje kriške, staviti na pleh koji je prethodno obložen papirom za pečenje.

2. Peći je 15-ak minuta na 200 stepeni.

3. Dok se bundeva peče, na maslinovom ulju na tavici lagano prepržiti usitnjeni češnjak s ljutom papričicom.

4. Pečenu bundevu pustiti da se ohladi.

5. U blender staviti tahini, ohlađene komade pečene bundeve, češnjak i papričice te sve dobro smiksati dok se ne dobije maziva kompaktna smjesu.

6. Posolite i poparite po želji.

Prijatno!

Objavljeno 06.10.2019.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare