Pretukli mladića i urinirali po njemu: Majka iznijela šokantne detalje - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pretukli mladića i urinirali po njemu: Majka iznijela šokantne detalje

Eldina Buljinu (20), mladića iz Mostara, prošle sedmice brutalno je pretuklo šest osoba, a kako javlja “Avaz”, sumnja se da je u napadu na njega učestvovao i njegov tetak.

Eldin je pretučen u Donjem Selu kod Konjica, a samo pukom srećom je preživio.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su za “Avaz” potvrdili da su zaprimili poziv od B. A., koje je prevozio povrijeđenu osobu B. E., rođen 2000. godine.

“Zadobio je povrede nanesene od više NN lica. Povrijeđeni je nakon ukazane pomoći u bolnici prevezen u bolnicu u Mostar. Kod povrijeđenog su konstatirane brojne povrede glave, grudnog koša i nogu. S povrijeđenim policija nije obavila razgovor jer nije bio komunikativan. Uhapšena su šestorica muškaraca i izvršena je krim-obrada, slijedi daljnja istraga”, kazali su nam iz policije u Konjicu.

Kako piše “Avaz”, sumnja se da su Eldina Buljinu pretukli njegov tetak S.B. te A.G., V.G., S.G., I.G. i A.G.

“Tukli su ga letvama, šakama, raznim predmetima. Na kraju su ga bacili u kanal i jedan od njih je urinirao po njemu”, kaže neimenovani izvor pomenutog portala.

Ova šokantna pisanja portala potvrdila je i Eldinova majka Mirsada Buljina.

“Mi živimo u Mostaru, a imamo kuću na selu. Gore smo izlazili, pravili smo drveni ugalj u ćumuranama. Normalno smo gore radili i živjeli. Ja imam četvoro djece, a moj Eldin je inače automehaničar. On je tog dana otišao sam u šumu. I ovi Brkići su ga napali. Iz čista mira”, govori Mirsada Buljina pomenutom mediju.

Kaže da im ništa nije uradio.

“Napali su ga i on je počeo bježati. Onda ga je Izet udario letvom po glavi i onda su se oni iživljavali nad njim. Udarali su ga jako i brutalno. Kad je ostao bez svijesti, oni su ga polijevali vodom da dođe sebi. Onda su ga bacili u jedan kanjon. Mislili su da je mrtav. Izet je urinirao po njemu. Bacili su ga u neko žbunje u provaliji”, priča Mirsada.

Kaže da njen sin nije reagovao samo da bi ga prestali tući.

“Rekao nam je da je sve čuo šta su govorili i kako su ga tukli. Onda se nekako izvukao i došao do jedne kuće. Tada je pao i ničega se više ne sjeća. On je došao do tog Ade i pao. Ado je nas zvao i policiju i Hitnu. Samo ga je Bog spasio. Oni su htjeli da ga ubiju”, kaže majka Mirsada i dodaje da je Eldin izašao iz bolnice.

Kazala je da je sve ispričao policiji.

Uhapšeni se sumnjiče za djelo pokušaj ubistva.

“Malo je falilo da mi ubiju dijete. Ne znam otkud tolika mržnja. Da se nikada nikome ovo ne ponovi. Kroz glavu mi je samo prošao slučaj mladića iz Brčkog nad kojem su se iživljavali i na kraju ga ubili”, dodaje Mirsada Buljina.

Danas objavljeno

Patrijarh Porfirije u petak u Banjaluci

M.

Šest godina zatvora za obljubu kćerke

M.

Pronađen Milan Tepavčević čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak

M.

Ostavite komentar