Pretučeni dječak u bolnici: Napali su me bez razloga - BIGportal.ba
Region Vijesti

Pretučeni dječak u bolnici: Napali su me bez razloga

“Igrao sam fudbal sa braćom i drugarima, a onda su mi prišli neki dečaci i napali me bez ikakvog razloga. Počeli su da me udaraju, a kada sam krenuo da bežim, sustigli su me i oborili na zemlju…”

  • Trinaestogodišnji Nikola Perić, koji je pretučen u selu Gojbulja kod Vučitrna, nakon saniranja povreda zadržan je u bolničkom centru u sjevernoj ?osovskoj Mitrovici radi dalje opservacije.

Dječak, koji ima vidne povrede iznad oka i podlive i posjekotine na rukama i nogama, rekao je da ga je napala grupa starijih dječaka bez ikakvog razloga.

“Igrao sam fudbal sa braćom i drugarima, a onda su mi prišli neki dečaci i napali me bez ikakvog razloga. Počeli su da me udaraju, a kada sam krenuo da bežim, sustigli su me i oborili na zemlju. Onda su me udarali i šutirali po glavi, telu, pokidali su mi i zlatni lanac na kojem je bio krstić i gazili su ga po zemlji. Nisam mogao da vidim ko me je tačno napao”, rekao je Perić za “?osovo onlajn”.

Dječakov stric Aleksandar Perić rekao je da je napad na njegovog sinovca samo logični slijed događaja onog što se dešava u posljednje vrijeme u Gojbulji.

“Život Srba u Gojbulji je veoma težak i ovako nešto se i očekivalo od Albanaca koji svakodnevno provociraju. Oskrnavili su nam crkvu, oštetili groblje, gotovo svakodnevno napadaju, dolaze u selo da provociraju, a najčešće je na meti škola gde su i Nikolu napali, kada je sa drugovima igrao fudbal”, istakao je Perić.

On smatra da određenu krivicu za napade koji se dešavaju ima policija samoproglašenog ?osova, koja, kako je rekao, ne radi svoj posao kako treba.

“Došli su posle pola sata od kad smo ih pozvali, iako je Vučitrn blizu. Gotovo uvek kažu da nisu ništa videli, ne mogu da nađu ko je to uradio, a za ovaj napad na Nikolu rekli su da je dečija tuča. Ovo nije dečija tuča, to su momci znatno stariji i veći od njega i napali su ga bez razloga što ne može da bude dečija tuča”, rekao je Perić.

Prema njegovom mišljenju, cilj učestalih napada Albanaca na preostale Srbe u Gojbulji je da ih zaplaše i primoraju da im prodaju svoju imovinu i napuste vjekovna ognjišta.

“Cilj im je da nas nateraju da im prodamo svoja imanja, da napustimo selo, ali mislim da neće uspeti u toj nameri”, naglasio je Aleksandar Perić.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je ranije da će o ovom nedopustivom incidentu obavijestiti sve međunarodne faktore, od kojih će zahtijevati da se bezbjednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mješovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo.

On je poručio da je dječak napadnut juče, istog dana kada je na ?osovu i Metohiji boravio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbjednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije Kfora.

“Mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni”, poručio je Petković.

U Gojbulji živi pedesetak Srba, među kojima i desetak dječaka i djevojčica.

Danas objavljeno

U pritvoru tinejdžer osumnjičen za pucnjavu u Mičigenu, troje ranjenih u teškom stanju

M.

Da li se korona razmnožava u živini koju jedemo?

M.

Operativna akcija “Zenicatrans” – pretresi na 11 lokacija

M.

Ostavite komentar