16. Decembra 2020.

Pretresi zbog sumnji da su BiH oštetili za 400.000 KM

Big Portal

Iz Tužilaštva je potvrđeno da se pretresi u okviru akcije kodnog naziva “Volf” vrše na ukupno 20 lokacija, te istaknuto da će osumnjičeni biti predati tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

U saopštenju se navodi da su ova lica osumnjičena da su u drugoj polovini ove godine krijumčarila i prodala veliku količinu cigareta bez akciznih markica BiH, uglavnom sa područja Crne Gore u BiH, čime su ostvarili veliku nezakonitu imovinsku korist i nanijeli štetu budžetu BiH.

Tužilac Tužilaštva BiH nalazi se na terenu, gdje koordiniše rad policijskih službenika koji učestvuju u akciji, dodaje se u saopštenju.

Iz Tužilaštva navode da je izvršenje krivičnih djela realizovano tokom pandemije virusa korona u BiH, a prema prikupljenim dokazima, šteta nanesena budžetu BiH je najmanje oko 400.000 КM.

U saopštenju se ističe da su tokom istrage prikupljeni dokazi da su osumnjičeni djelovali kao organizovana grupa sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima u izvršenjima krivičnih djela.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare