Pretresi: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Ćuluma - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pretresi: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Ćuluma

U Banjaluci je danas uhapšen Siniša Šakić, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo Slaviše Ćuluma. U toku su pretresi na više lokacija na području Banjaluke, a lice je sprovedeno u prostorije Uprave na dalju kriminalističku obradu, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Iz MUP-a je saopšteno da su policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas na području grada Banjaluke lišili slobode lice S.Š. iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je direktni izvršilac krivičnog djela teško ubistvo izvršenog na štetu Slaviše Ćuluma, koji je ubijen 15. maja u mjestu Dragočaj.

“Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prikupili neoborive materijalne dokaze da je osumnjičeni S.Š. direktan izvršilac pomenutog krivičnog djela, te mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Republici Hrtrvatskoj”, navodi se u saopštenju.

Kako nezvanično prenose mediji, Šakić je uhapšen u ugostiteljskom objektu hotela Bosna u Banjaluci.

Iz MUP-a navode da će uhapšeni u zakonskom roku od 24 časa, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo, biti sproveden u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala radi daljeg postupanja.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva nastavlja dalje rad po ovom predmetu, navedeno je u saopštenju.

Slaviša Ćulum je ubijen 15. maja u zasjedi u blizini njegove kuće u Dragočaju kod Banjaluke, a ubice su nakon ubistva pobjegle na motociklu.

Šakić i pokojni Ćulum su ranije bili u sukobu, a i ranije je bila raspisana potjernica za njim zbog pokušaja ubistva Slaviše Ćuluma 2012. godine.
(Agencije)

Danas objavljeno

Tužiteljka Diana Kajmaković završila na američkoj crnoj listi

Vanja A

EU će odložiti odluku o ograničenju cijena ruske nafte

Vanja A

Grosi: Svijet na istorijskoj prekretnici

Vanja A

Ostavite komentar