18. Juna 2021.

Pretresi u Tuzli i Sarajevu zbog sporne diplome Osmice

Big Portal

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, tuzlanski policajci od jutros akciju provode po naredbi Suda BiH, a pretresi se obavljaju u prostorijama Američkog univerziteta koje se nalaze u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Takođe, pretresa se i stan direktora tog univerziteta Denisa Prcića koji se nalazi u spomenutom gradu, kao i stan jedne zaposlenice te visokoškolske ustanove.

Kako saznaje pomenuti portal, akcija se provodi i u Sarajevu.

“Mogu potvriti da policija Kantona Sarajevo postupa po naredbi Suda BIH, a pod nadzorom Tužilaštva BIH, te s tim u vezi provodi određene aktivnosti na području Kantona Sarajevo, o kojima u ovom momentu ne možemo više i detaljnije govoriti”, rekao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Istragu o validnosti diplome koju je Američki univerzitet izdao direktoru OBA Osmanu Mehmedagiću vodi državni tužilac Oleg Čavka, a koji je Sudu BiH i uputio prijedlog za današnju akciju.

Inače, ovo nije prvi put da se vrše pretresi prostorija Američkog univerziteta u Tuzli, s obzirom na to da je u okviru istog predmeta akcija dosad još jednom obavljena i to 30. jula prošle godine.

Mehmedagiću je, podsjetimo, poništena diploma fakulteta u Banjaluci. On je u nastavku sage nedavno dostavio dvije diplome – Američkog univerziteta i Pravnog fakulteta u Sarajevu (viša škola). Tužitelje je zainteresovao podatak da Mehmedagić ranije u svojoj biografiji nije navodio diplomu Američkog univerziteta iz 2013. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare