Pretresi u sklopu policijske akcije "Feniks", zaplijenjena droga - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pretresi u sklopu policijske akcije “Feniks”, zaplijenjena droga

Nastavljajući aktivnosti na realizaciji policijske akcije kodnog naziva “Fenix”, policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, od ranih jatarnjih sati vrše pretrese na području Kantona Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Pretresi se vrše u cilju dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela” iz člana 340., a u vezi s krivičnim djelima “Prevara” iz člana 294., “Falsifikovanje isprava” iz člana 373., “Utaja iz člana 290., “Zloupotreba položaja ili ovlašćenja” iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu izvršenja gore navedenih krivičnih djela, te određena količina narkotičkih sredstava.

Podsjećamo, u sklopu akcije “Fenix” juče su izvršeni pretresi na 18 lokacija na području Kantona Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

NN

Danas objavljeno

Indija testirala raketu dometa od 5.000 kilometara

M.

U Srpsku isporučeno 26.270 doza vakcine proizvođača Moderna

M.

Teška situacija: Uvodi se novi režim u Hrvatskoj

M.

Ostavite komentar