Pretresi u Sarajevu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pretresi u Sarajevu

Tužilaštvo BiH, zajedno sa Agencijom za istrage i zaštitu /Sipa/, vrši koordinisane aktivnosti i pretrese na ukupno dvije lokacije u Sarajevu, a riječ je o opsežnoj međunarodnoj istrazi finansijskog kriminala i pretresaju se objekti i prostorije bivšeg visokog funkcionera bankarskog sektora.

Pretresi se vrše u okviru aktivnosti međunarodne pravne pomoći i saradnje, sa institucijama Austrije i Njemačke, a istovremeno operacija je pokrenuta i u ove dvije države, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Istraga se odnosi na sumnje u finansijski kriminal i pranje novca, u odnosu na dodjele određenih finansijskih doznaka i uplata u ukupnom iznosu od oko pola miliona evra.

Na području BiH, osumnjičen je bivši visoki funkcioner iz bankarskog sektora, te su u toku aktivnosti na njegovom lociranju, lišenju slobode i ispitivanju u okviru istrage, dodaje se u saopštenju.

Istražilac Tužilaštva BiH se nalazi na terenu gdje koordiniše aktivnosti policijskih službenika koji vrše pretrese, a Tužilaštvo BiH u kontaktu je i koordinaciji sa kolegama u Njemačkoj i Austriji.

  • U interesu istrage u ovom trenutku ne možemo davati više informacija ili detalja – navedeno je u saopštenju.

Danas objavljeno

Austrijanac osuđen da je namjerno zarazio bivšu suprugu koronavirusom

M.

Rusija odgovorila: Rumunski diplomata persona non grata

M.

Kazanj: Identifikovano osam od devet žrtava

M.

Ostavite komentar