Presreli i uništili raketu, najavljena nova vojna operacija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Presreli i uništili raketu, najavljena nova vojna operacija

UAE saopštili su da su presreli balističku raketu koju su ispalili Huti u trenutku dok je u prvoj poseti UAE boravio izraelski predsednik Isak Hercog.

Ministarstvo odbrane Emirata saopštilo je da je raketa presretnuta i uništena, kao i da su njeni ostaci pali na nenaseljeno područje, prenosi Rojters.

Nije navedeno da li je projektil gađao glavne gradove UAE Abu Dabi ili Dubai, bliskoistočne poslovne i turističke centre.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštila je da se vazdušni saobracćaj u toj zalivskoj zemlji odvija kao i obično i da su svi letovi funkcionisali neometano uprkos napadu, javila je državna novinska agencija VAM.

Ranije večeras portparol pobunjeničkog pokreta Huti u Jemenu izjavio je da će u narednih nekoliko sati otkriti detalje nove vojne operacije duboko unutar Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ova informacija je objavljena na Tviteru, bez dodatnih detalja, iako iz UAE nije bilo potvrde da je zemlja na meti jemenskih pobunjenika, preneo je Rojters.

Danas objavljeno

“Napali su”

M.

Rusi poručili EU: Spremni smo

M.

Moskva: Glupe tvrdnje da je Rusija sabotirala Sjeverni tok

M.

Ostavite komentar