17. Novembra 2021.

Prešli 10.000 mrtvih; “Strašno”. Najavljene i sankcije

Big Portal

Sa današnjim brojem preminulih – 64, Hrvatska je i zvanično prešla broj od 10.000 preminulih od kovida-19.

Da će ta cifra biti pređena, ranije danas je najavio i hrvatski premijer Andrej Plenković, pred sednicu Vlade, koji je rekao da je to “strašno”.

“U Hrvatskoj imamo porast od 58% u dve sedmice. Mi smo već 20 meseci u borbi protiv kovida i pozivamo građane da se pridržavaju svih mera koje su na snazi. Apelujemo da se, otkad imamo više nego dovoljno, da se svi vakcinišu. Pandemija ne jenjava, broj ljudi koji su preminuli. Danas će, kad izađu podaci, premašiti broj 10.000 mrtvih od ili s kovidom. To je strašno”, rekao je on.

Plenković je najavio i uvođenje sankcija za nepoštovanje odluke o kovid potvrdama.

“Kovid potvrda nije obavezna vakcinacija. To omogućava vakcinisanima da imaju kontakt s nevakcinisanima koji imaju test, a nevakcinisanimqa s testom omogućava da rade i ulaze u javne i državne institucije. Taj test je benigni bris, koji traje jedan sekund, nije nimalo invazivan, koji je od svih medicinskih zahvata nešto najkraće i najjednostavnije. Ispada da se ovi protesti događaju zbog testiranja, a ne vakcinacije. A to je bris koji traje jedan sekund. Ako je taj bris toliki problem velikom broju ljudi, onda je to neobično”, rekao je Plenković .

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare