Prepreke koje mogu da te sačekaju na putu za more i kako da ih riješiš - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Prepreke koje mogu da te sačekaju na putu za more i kako da ih riješiš

Stigla je na stanicu tačno na vrijeme, ali, ispostavilo se da njen autobus zbog nekog kvara neće krenuti. Kad se konačno, nakon par sati tumaranja i piljenja u telefon, problem riješio, zauzela je svoje mjesto – baš pored žene s bebom. Na prvoj pauzi shvatila je da je zaboravila keš…

Stigla je na stanicu tačno na vrijeme, ali, ispostavilo se da njen autobus zbog nekog kvara neće krenuti. Kad se konačno, nakon par sati tumaranja i piljenja u telefon, problem riješio, zauzela je svoje mjesto – baš pored žene s bebom.

Na prvoj pauzi shvatila je da je zaboravila keš i da ne može da kupi ni flašicu vode, pa se sama sebi smijala kad je pomislila da možda i ne bi bilo loše da se onesvijesti od žeđi, tako bar ne bi morala satima da sluša plač djeteta. Kad su se dokotrljali do granice, bar 20 autobusa već je čekalo u redu. Pritom je napolju sigurno 40 stepeni, ni da izađe da prošeta. Psovala je sebi u bradu dok je svojima preko telefona opisivala pakao u kojem se zadesila… Nakon 20 sati vožnje, bez mira i bez sna, ipak se nasmiješila kad je osjetila miris mora, a onda skoro zaplakala kad se ispostavilo da joj se prtljag “negdje zagubio”. Da joj baterija na telefonu nije otišla usput, pozvala bi nekog iz ekipe da dođe po nju i da se to košmarno putovanje završi više. Ovako, ostalo joj je živaca taman toliko da joj ih pokida taksista prevarant…

Da, baš svašta može loše da se desi na putu za more. Srećom, neke situacije je moguće predvidjeti ili nadvladati sa stilom.

Na granici… kilometarski red!

Van sezone možda i imaš šansu da lagano pređeš granicu, bez mnogo čekanja, smaranja i nervoze. Međutim, ako ideš ovih dana na more, spremi se na čekanje u koloni koje nekad zna da se otegne i na više sati. I ništa ne možeš da uradiš da to ubrzaš, niti možeš preko reda, jednostavno prihvati to. Ono što možeš je da se pripremiš i bar malo sebi prekratiš to vrijeme – spremi neku dobru muziku ili knjigu, ako ideš s ekipom možda i neku društvenu igru… Bilo šta što neće biti gledanje u jednu tačku i prebrojavanje vozila koja su se našla ispred tvog.

Vozilo u kvaru

Ako imaš aranžman koji uključuje autobuski ili avio prevoz, nema šta mnogo da razmišljaš, ali ako ideš svojim kolima – zamisli samo kako bi ti pao mrak na oči da te iznevjere nasred autoputa u stranoj zemlji. Nije da se ne dešava. Zato bi trebalo da tvoja limuzina pred svako veće putovanje prođe generalku u auto servisu, a ne bi bilo loše ni da se raspitaš u vezi s organizacijama koje nude pomoć na putu u toj zemlji.

Izgubljen prtljag

Ako si među onim srećnicima što mogu sebi da priušte putovanje avionom, prava noćna mora je kad shvatiš da si konačno stigao na željenu destinaciju i da si usput ostao bez svih stvari koje si tako pažljivo birao za svoje ljetovanje iz snova. Malo je osjećaja koji mogu da se uporede s tim. Srećom, u većini slučajeva kad prijavite gubitak prtljaga, on kroz nekoliko sati ili nekoliko dana nađe put do tebe. Ipak, da se ne stresiraš bespotrebno, gledaj da uvijek najvažnije stvari pakuješ u ručni prtljag – da uz sebe u svakom trenutku imaš pasoš i pare, vrijedne predmete, ali i bar neku krpicu i, naravno, kupaći kostim… Sad su popularne i te torbice koje se nose oko vrata i pod majicom…. Dobra su preventiva i od onih sitnih džeparoša koji vrebaju oko stanica i aerodroma, prodaju ti gluposti na pauzama u putu, nekad i “dremaju” na sjedištu do tebe…

Nadaj se najboljem, a budi spreman na najgore!

… i nećeš pogriješiti. Kinezi su zakon za ove životne poruke. E sad, ako smo sve krizne situacije prošli i već smo postali blago histerični, a još nismo ni krenuli na put… ne očajavaj. Ko ne zna za strah taj ide naprijed. U stvari, “kejsevi” koji mogu da nam pokvare odmor, srećom, dešavaju se krajnje rijetko… U većini slučajeva putovanje na more ostane skoro uvijek u skroz cool sjećanju. I zato opušteno, za sve ima rješenje… Uživaj u zasluženom zujanju na plaži uz zvuke morskih talasa. I uzmi po koje pićence da nazdraviš za sve one koje ljeto provode na usijanom asfaltu grada – vidiš, uvijek ima gore.

Izvor: Noizz.rs

Danas objavljeno

Frizura kao kod Heder Loklir iz najboljih dana – kosa bujna kao osamdesetih

Zeljka

Kako da se na prirodne načine zaštitite od komaraca

Zeljka

Najlepša Rumunka svih vremena je u Kanu i magnetski privlači

Zeljka

Ostavite komentar