Prepoznajte narcisa na vrijeme: Obratite pažnju na ova 3 znaka - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Prepoznajte narcisa na vrijeme: Obratite pažnju na ova 3 znaka

Narcisoidne osobe je teško prepoznati jer su to vrlo inteligentne i lukave osobe, zato zapamtite ova 3 znaka po kojima ih možete prepoznati, a koje obično ignorišemo.

Svi znamo za osobine narcisa poput onih da su superiornije od ostalih ljudi i imaju malo razumevanja za tuđa osećanja. Kod njih postoji pojačan osećaj samozaljubljenosti i velika potreba za tuđom pažnjom i divljenjem.

Naravno da se osobine narcisa razlikuju pojedinačno i zbog toga ih je teško prepoznati, a postoje i 3 znaka koja pomažu da prepoznate narcisoidnu osobu u svojoj vezi:

1. Prebacivanje krivice

Ova je poprilično onako kako zvuči. Njima se ne prigovara iako pogreše, i uvek je neko drugi napravio grešku.

Bilo da je u pitanju to što mesecima ne pronalaze posao (“Niko neće da me zaposli” je najčešći izgovor), ili to što u svađi opravdavaju svoje postupke time što ih neko drugi “izaziva”, jedno je sigurno – krivica nikad nije na njima.

2. Projekcija

Najčešći način na koji narcisi kreiraju alternativu je putem projekcije. Projekcija je oblik prebacivanja krivice i način da narcisi skrenu pažnju sa svojih mana i nesigurnosti i usmere fokus na uočeni nedostatak nekog drugog. Narcisi često koriste ovu psihološku osobinu kada se osećaju na neki način ugroženo.

Česta “tehnika” kojom se koriste jeste to da druge nazivaju narcisima, ili kada se skrene pažnja na njihove mane, “vade” stvari iz prošlosti koje su davno ostavljene tamo.

3. Stvaranje scenarija u kojima izgledate loše

To je nezdravi, iskrivljeni mehanizam preživljavanja, ali je efikasan u mnogim slučajevima. Uvek će praviti žrtve od sebe, a neko drugi će biti “negativac” u vezi. na primer, kada su bračni partneri u svađi, često se desi da narcisi pokušavaju da okrenu decu protiv drugog roditelja.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Napoleonov mač na aukciji

Vanja A

Kultura ispijanja čaja u Kini datira još od prije 2.400 godina

Vanja A

ĐENKA JE STVARNO POSTOJAO! Evo po kome je stvoren lik

Zeljka

Ostavite komentar