Preporuka Američkog Centra za kontrolu bolesti: Vakcinisani ne moraju da nose maske u školama - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Preporuka Američkog Centra za kontrolu bolesti: Vakcinisani ne moraju da nose maske u školama

Vakcinisani nastavnici i učenici ne moraju da nose maske u školskim zgradama, saopštili su juče američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u okviru ažuriranja smjernica za borbu protiv korona virusa.

U novoj smo fazi pandemije zbog koje smo svi jako uzbuđeni – rekla je Erin Zauber-Šac, koja predvodi radnu grupu CDC za pripremu preporuka čiji je cilj očuvanje bezbednosti Amerikanaca od korona virusa.

Ona je dodala da je vrijeme da se ažuriraju smjernice, prenosi Blic.

Američka agencija navela je da bi nastavnici i učenici koji nisu vakcinisani trebalo da nastave da nose maske u zatvorenom prostoru, dodaje Si-En-Bi-Si.

Agencija i dalje preporučuje da razmak između učenika u učionici bude najmanje metar, a kada to nije moguće preporuka je da se nose maske.

CDC ne savjetuje školama da zahtevaju vakcinaciju nastavnika i dece koja ispunjavaju uslove za primanje vakcine niti nudi smernice o tome kako nastavnici mogu da znaju koji učenici su vakcinisani ili kako roditelji mogu da znaju koji nastavnici su vakcinisani.

Ažuriranje mjera objavljeno je u vreme kampanje vakcinacije na nacionalnom nivou u kojoj se vakcinišu i djeca od 12 godina i u treutku kada se bilježi opšti pad u broju hospitalizovanih i preminulih od posljedica korone.

Preporuke CDC verovatno neće imati uticaj na učenike mlađe od 12 godine, za koje trenutno nije preporučena vakcina.

Danas objavljeno

Usvojili su, zvanično

Vanja A

Vatreni okršaj kod američke granice: Vojska hitno reagovala, ima mrtvih

Vanja A

Snažan zemljotres u regionu Tajvana

Vanja A

Ostavite komentar