12. Aprila 2022.

Preokret u “slučaju Halilhodžić”?

Big Portal

Bivšem treneru PSŽ-a marokanska javnost zamera što je iz reprezentacije oterao najveće zvezde – Hakima Ziješa, Abderazaka Hamdalaha, Nusaira Mazrauija i Aminea Harita. Navijači traže njihov povratak za Mundijal u Kataru.

Nedavno je predsednik Fudbalskog saveza Maroka Fouzi Lekja dao jasnu izjavu. Rekao je da Halilhodžić ima podršku Saveza, ali je naglasio da niko nije nezamenjiv i dodao da će uraditi sve kako bi najbolji igrači Maroka nastupili na turniru.

Ove nedelje Lekja će razgovarati s otpisanim fudbalerima kako bi se vratili u reprezentaciju. Lekja će imati lakši posao od očekivanog jer se oglasio Harit, 24-godišnji vezista Olimpik Marseja i rekao da je spreman da se vrati se ekipu.

“Nemam problema sa selektorom. Istina je da smo imali određenih nesporazuma u prošlosti. Ali ako bi me pozvao, sigurno bih se odazvao. Ne igra se za reprezentaciju zbog jednog čoveka već zbog naroda. Maroko je moja zemlja. Bilo bi ludo igrati na Svetskom prvenstvu”
, izjavio je Harit koji je iz reprezentacije poteran pre dve godine.

Ovo je dobra vest za Halilhodžića, ali je za njegovu budućnost mnogo je važnije šta će ove nedelje odlučiti dve najveće zvezde – Ziješ i Mazraui.

Navodno FS Maroka već ima popis potencijalnih kandidata za Halilhodžićevog naslednika. Na popisu su Klod Puel, Rudi Garsija i Loran Blan.

Maroko će na Svetskom prvenstvu igrati u grpi sa Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare