Preminuo zaposlenik Oružanih snaga BiH od virusa korona - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Preminuo zaposlenik Oružanih snaga BiH od virusa korona

Na Epidemiološkom odjelu Univerzitetske kliničke bolnice (SKB) Mostar u ponedjeljak naveče preminuo je 52-godišnji I.M. iz Livna zaražen virusom korona, potvrđeno je iz Kriznog štaba Civilne zaštite Livanjskog kantona.

Radi se o prvozaraženoj osobi virusom korona u Livanjskom kantonu (LK), koji se nalazio na liječenju u kovid-19 bolnici u Mostaru od 4. aprila 2020. godine.

Preminuli je bio zaposlenik Oružanih snaga BiH s mjestom rada u Banjoj Luci, a prema informacijama iz Kriznog štaba u vezi lijekarske anamneze, poteškoće u njegovom ozdravljenju stvarale su određene hronične bolesti zbog čega je dosta vremena bio priključen na respirator.

Ovo je drugi smrtni slučaj osobe zaražene virusom korona u LK, a prva žrtva epidemije bio je 83-godišnji muškarac s područja Livna koji je preminuo 11. aprila.

Na prostoru ovog kantonapotvrđen je 41 pozitivan slučaj, od kojih je još 21 aktivan, dok se 19 osoba vode izliječenim. Što se tiče oboljelih, dvije osobe iz Tomislavgrada su i dalje hospitalizovane u KBC Mostar dok su ostali oboljeli u kućnoj izolaciji i većina je bez simptoma.

Danas objavljeno

Upozorenje: “Nova runda sukoba”

M.

Zelenski jasan: “Ne planiramo”

M.

Odgovor Beograda: “Čekaju nas nesagledive posljedice”

M.

Ostavite komentar