23. Januara 2021.

Preminuo voditelj Leri King

Big Portal

“Sa dubokom tugom, Ora Media objavljuje smrt našeg suosnivača, domaćina i prijatelja Lerija Kinga, koji je preminuo jutros u 87. godini u medicinskom centru Sedars-Sinaj u Los Anđelesu”, objavljeno je na Kingovom zvaničnom Tviter nalogu.

https://twitter.com/kingsthings/status/1352960673978880000

Nije naveden uzrok smrti voditelja.

Karijeru je započeo na Floridi, kao lokalni novinar i radio reporter 50-ih godina, a 70-ih je postao jedan od najslušanijih radio voditelja u SAD. Svjetsku slavu je stekao u svom noćnom tok-šou Lari King uživo (Larry King Live) koji je bio emitovan na “Si-En-Enu” od 1985. do 2010. godine.

Ugostio je širok spektar gostiju, od kontroverznih ličnosti iz teorije zavere NLO i kvazi-vidovnjaka, sve do istaknutih političara i estradnih zvijezda.

Za razliku od mnogih voditelja, King je imao direktan nesvađalački pristup sagovorniku. Zbog svog jednostavnog otvorenog načina postavljanja pitanja, postao je poželjan kod mnogih javnih ličnosti koji žele da se oglase po nekom pitanju, a da u isto vrijeme ne budu izazvani po pitanju spornih tema.

Za njega je u intervjuima karakteristična iskrenost, sa povremenim ubacivanjem ironije i humora. Takav pristup je privukao pojedine goste koji se inače ne pojavljuju u medijima.

Pored toga, poznat je po tome da se nikako ili vrlo slabo pripremao za predstojeći intervju. Jednom se čak hvalio, odnosno istakao je, da prije gostovanja u njegovoj emisiji nije čak ni pročitao knjigu autora, koji je trebalo da gostuje kod njega.

Za vrijeme svoje karijere, King je uradio mnoge intervjue sa vodećim ličnostima njegovog vremena. “Si-En-En” je tvrdio za vrijeme njegove posljednje epizode da je uradio 60.000 intervjua u svojoj karijeri.

King je takođe pisao redovnu rubriku za novine USA Today skoro 20 godina, gotovo od samog početka izdavanja tih novina, 1982. godine, zaključno sa septembrom 2001. godine.

(Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare