Preminuo tvorac najpoznatijih likova „Ulice Sezam“ - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Preminuo tvorac najpoznatijih likova „Ulice Sezam“

Američki lutkar Kerol Spini, poznat po likovima Big Birda i Oskara Grauča, likova u televizijskoj dječijoj emisiji „Ulica Sezam“ preminuo je u 85. godini.

Legendarni lutkar, Kerol Spini, je bio poznat po svojoj ljubaznosti i optimizmu, a svetu je darovao dva najznačajnija lika koja su gledaoci širom sveta obožavali.

Ulica Sezam je bila popularna tokom sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka širom sveta, poznata po kvalitetnim obrazovnim sadržajima i popularnim Mapetovim lutkama koje se u njoj pojavljuju.

Kerol Spini se penzionisao 2018. godine, a izgled Big Birda i Oskara Grauča je sam osmislio i ozvučio od početka emitovanja Ulice Sezam, 1969. godine.

Preminuo je u porodičnoj kući u Konektikatu, a duže vreme se borio s distonijom, ozbiljnim oboljenjem mišića.

Big Bird, ogromna, čupava žuta ptica, dobila je svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, njen lik je ovekovečen i na poštanskoj marki, a 2000. godine Kongresna biblioteka joj je dodelila titulu „žive legende“.

„Kerol je bio umetnički genije čiji je romantičarski pogled na svet pomogao u oblikovanju i definisanju ‘Ulice Sezam’ od njenih najranijih dana 1969. godine sve do danas“, navedeno je u saopštenju za medije.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Najveći kruzer na svijetu iz brodogradilišta ide u staro željezo

Vanja A

Zašto Megan Merkl nosi cipele dva broja veće i koliko to ugrožava njeno zdravlje?

Vanja A

Sara Džesika Parker oštro odgovorila na osude koje dobija zbog sijede kose

Vanja A

Ostavite komentar