Preminuo Tijeri Mugler - modni dizajner i tvorac najprodavanijeg parfema 20. vijeka - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Preminuo Tijeri Mugler – modni dizajner i tvorac najprodavanijeg parfema 20. vijeka

Manfred Tijeri Mugler – francuski modni dizajner, kreativni direktor i kreativni savetnik modne kuće “Mugler”, preminuo je u 74. godini.

Sedamdesetih godina prošlog veka, po osnivanju svoje modne kuće, Mugler postaje prepoznatljiv zbog svog avangardnog, arhitektonskog, hiperženstvenog i pozorišnog pristupa visokoj modi.

Mugler je na početku svoje karijere dizajnirao prepoznatljiv i upečatljiv izgled Grejs Džons, Dejvida Bouvija i Dajane Ros, kao i odevne kombinacije za muzički spot Džordža Majkla “Tu fanki”, a pre svega haljinu Demi Mur iz filma “Nepristojna ponuda” iz 1993. godine, koja je dobila epitet najpoznatije haljine devedesetih.

Istovremeno je lansirao i parfem Ejndžel (Angel), koji je postao jedan od najprodavanijih parfema 20. veka.

U kasnijim godinama, Muglerov vintidž dizajn je doživeo značajan preporod među slavnim ličnostima, uključujući Lejdi Gagu koja nosi njegov model u muzičkom spotu za pesmu “Telefon”, i Kardi Bi, koja je postala njegova bliska prijateljica i vrlo često je nosila njegove vintidž kreacije kako na crvenom tepihu, tako i u muzičkim spotovima.

Takođe je dizajnirao kostime za Bjonse i njenu svetsku turneju i tako je njegov brend postao jedan od najpoželjnijih luksuznih brendova za potrošače generazije Zet, prema istraživanju Tinejdž Voga.

Godine 2019. napravio je jednokratni dizajn za Kim Kardašijan koji će nositi na Met Gala događaju. Iste godine Muzej lepih umetnosti u Montrealu (MMFA) pokrenuo je izložbu “Thierry Mugler: Couturissime” posvećenu njemu.

Danas objavljeno

Bobi Braun progovorio o traumatičnoj tajni koju je krio 40 godina

Vanja A

Film o J. Lo ubrzo na Netflixu: Želim dati sadržaj, ne samo da tresem svoju stražnjicu

Vanja A

Ako počupate jednu sijedu – hoće li ih stvarno izrasti više?

Vanja A

Ostavite komentar