Preminuo svjedok o kriminalu u Bobar banci - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Preminuo svjedok o kriminalu u Bobar banci

Bivši član Nadzornog odbora Bobar banke Drago Đukanović nije se pojavio u nastavku suđenja za organizovani kriminal u Okružnom sudu u Bijeljini jer je operisan, dok je svjedok Goran Madžar preminuo.

Đukanoviću se sudi u izdvojenom postupku u Okružnom sudu u Bijeljini. On se sa još 15 osoba tereti za organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja čime su institucije, preduzeća i drugi subjekti te građani BiH oštećeni za iznos od 122,5 miliona KM.

Sudija Mensur Đonlić je samo konstatovao da optuženi Drago Đukanović nije došao na ročište jer je, kako je obrazložio njegov advokat Zoran Perić, imao operaciju na krvnim sudovima i nalazi se na liječenju u Beogradu.

Za svjedoka Gorana Madžara konstatovano je da je preminuo.

Zaključeno je da optuženi Đukanović neće biti u mogućnosti da se pojavi na sudu do kraja ove godine te je novo ročište zakazano za 30. januar iduće godine.

Tada bi trebalo da bude saslušan novi svjedok Nikica Vranješ.

Suđenje za organizovani kriminal u Bobar banci vodi se pred Sudom BiH u Sarajevu, a optuženi su Darko Jeremić, Petar Cacanović, Dragan Radumilo, Ana Mirosavljević, Dragica Tomić, Sonja Kurtuma, Saša Tomić, Zdravko Dubov, Igor Prodanović, Goran Ignjatović, Pajo Panić, Jefa Bošković, Batrić Đurišić, Slavica Injac i Snježana Vujnić.

Optuženi se terete da su kao grupa ostvarili nadzor nad cjelokupnim poslovanjem Bobar banke, te omogućili davanje višemilionskih kredita bez adekvatnih sredstava osiguranja, koji su nezakonito dodjeljivani povezanim pravnim licima u okviru Bobar grupacije, a čija naplata realno nije bila moguća niti je povrat kredita adekvatno osiguran. Na taj način doveli su do finansijskog sloma banke.

Suđenje optuženima počelo je u Sarajevu 10. jula 2017. godine.

Pored izdvojenog postupka za Đukanovića u Bijeljini, izdvojen je i postupak protiv Slavice Injac, a koji se vodi u Banjaluci.

(Capital)

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar