Preminuo primarijus doktor Milutin Vučkovac - BIGportal.ba
Banja Luka Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Preminuo primarijus doktor Milutin Vučkovac

U Banjaluci je u četvrtak u 87. godini preminuo primarijus doktor Milutin Vučkovac, senator Republike Srpske, potvrdila je za “RTRS” Dobrila Kukolj, predsjednica Gradskog udruženja logoraša Drugog svjetskog rata iz Banjaluke, čiji je Vučkovac bio član.

Kukoljeva je navela da je doktor Vučkovac bio veliki čovjek i dobročinitelj, poznata ličnost u gradu Banjaluka i šire.

Podsjetila je da je Vučkovac 1942. godine zarobljen i sa porodicom odveden u logor Stara Gradiška, odakle je prebačen u logor Mlaka-Јablanac i na kraju u Јasenovac.

Iz Јasenovca je, rastavljen od majke i sa ostalom djecom, odveden u logor Sisak, zatim prebačen u Zagreb a potom u Јastrebarsko.

Kao sedmogodišnje dijete proživio je torture i golgote u logorima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Kukoljeva kaže da je Vučkovac kao član Udruženja logoraša bio omiljen među ostalim članovima. Bio je član Upravnog odbora a potom i predsjednik Nadzornog odbora Udruženja logoraša.

“U Udruženju smo ga željno svi očekivali jer smo uvijek čuli pametne i stručne riječi. Srećni smo što smo te imali, što si bio među nama i sa nama. Za sve veliko hvala. Poštovani i voljeni nikada ne umiru, ostaće nezaboravljeni”, ovim riječima se predsjednica Udruženja oprostila od doktora Vučkovca.

Doktor Vučkovac biće sahranjen u subotu u 13.00 časova na banjalučkom groblju “Sveti Pantelija”.

(RTRS)

Danas objavljeno

Opšti izbori u BiH

M.

Crna Gora: Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina

M.

Policija u Bijeljini privela muškarca koji je polupao inventar

M.

Ostavite komentar