Preminuo najstariji muškarac na svijetu: 12 unučadi, 16 praunučadi i jedno čukununuče - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Preminuo najstariji muškarac na svijetu: 12 unučadi, 16 praunučadi i jedno čukununuče

Najstariji muškarac na svetu, Japanac Čitecu Vatanabe, koji je govorio da je tajna dugovečnosti u smejanju, preminuo je u 112. godini.

Vatanabe je 12. februara primio seftifikat Ginisove knjige rekorda, kada je uslikan sa širokim osmehom i podignutom pesnicom. Vest o njegovoj smrti potvrdile su ta organizacija i ljudi iz kapele u kojoj će biti sahranjen, bez navođenja uzroka smrti.

Vatanabe nije mogao da jede u poslednje vreme, a nekoliko dana uoči smrti imao je groznicu i poteškoće sa disanjem, navodi japanski list Mainići, pozivajući se na izvore iz njegove porodice, a prenosi AP.

Za sobom je ostavio petoro dece, 12 unučadi, 16 praunučadi i jedno čukununuče, dodaje list. Vatanabe je rođen u prefekturi Nigata na severu Japana 1907. godine, a na Tajvanu je radio 18. godina. Po povratku u Nigatu, radio je u vladi te prefekture do penzije. Ginisova knjiga rekorda u Japanu uputila je saučešće porodici preminulog Japanca. Najstarija živa osoba na svetu je takođe iz Japana, a reč je o 117-ogodišnjoj Kane Tanaka.

Danas objavljeno

Dadilja djece Anđeline Džoli: “Sklona je piću”

Vanja A

Koza upala u kancelariju i ukrala papire

Vanja A

Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom, pa postale majke u isto vrijeme

Vanja A

Ostavite komentar