Preminuo mladić (26), najmlađa žrtva korone u Srbiji - BIGportal.ba
Region Vijesti

Preminuo mladić (26), najmlađa žrtva korone u Srbiji

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin objavljena je informacija da je u Beogradu preminula osoba 1994. godište iz te opštine koja je pozitivno testirana na virus korona.

Reč je o 26.godišem mladiću, meštaninu sela Trešnjevica, koji je imao i druge ozbiljne zdravstvene probleme, a sudeći po starosti, ova osoba je najmlađa sa liste pozitivno testiranih na kovid-19 koja je preminula u Srbiji.

Ovaj mladić je šesta žrtva zaraze korona virusom u paraćinskoj opštini. Protekle sedmice su od posledica kovida-19 preminule još dve osobe, 64.godišnji muškarac i 72 godine stara ženska osoba.

Muškarac je imao srčane probleme i podlegao je bolesti u Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, a potvrđeno je da je bio pozitivan na koronu. Prema jutrošnjim informacijama, još devet testiranih osoba iz Paraćina su kovid pozitivne, od kojih troje zdravstvenih radnika.

Prema podacima koje je saopštio Ninoslav Erić, predsednik susedne opštine Ćuprija, gde se nalazi i okružni Zavod za javno zdravlje “Pomoravlje”, u Ćupriji je najveći broj uzorkovanih pacijenata u Pomoravlju, 428, sledi Paraćin sa 244 i Jagodina sa 237 testiranih pacijenata.

Erić je objavio da je u Đupriji 145 obolelih od korona virusa, sledi Paraćin sa 71 licem, Jagodina (54), Svilajnac sa 8, Despotovac sa 3 i Rekovac sa dva obolela.

(Novosti)

Danas objavljeno

Italijanski mediji: Premijer Konte podnio ostavku

M.

Vučić: U Srbiju stiglo još 10.000 vakcina protiv korone

M.

Angela je priznala: Nama je ovo izmaklo kontroli

M.

Ostavite komentar