29. Septembra 2019.

Preminuo legendarni muzičar: “On je bio izuzetan pjevač”

Big Portal

Meksičko udruženje umetnika ANDI potvrdilo je njegovu smrt u tviter poruci. Strani mediji javili su da je pevač umro od raka pankerasa u bolnici u južnoj Floridi, u SAD.

Hose Hose, čije pravo ime je Hose Romulo Sosa Ortis, stigao je do vrha latino top lista sedamdesetih godina pesmama kao što su “El Triste” (Tužan čovek) ” Amar y querer” (Ljubav i želja).

Zahvaljujući snažnom glasu i mogućnosti da peva tehnički teške numere postao je kulturna ikona u Latinskoj Americi gde je bio izuzetno popularan. Njegova muzika takođe je postala popularana u zemljama kao što su Japan i Rusija.

https://twitter.com/JoseJoseOficial/status/745379834839203840

“Oplakujemo smrt pevača Hosea Romule Sose, poznatijeg kao Hosea Hosea. Od početka svoje karijere pevač El Tristea bio je jedan od najobožavanijih glasova Meksika”, napisao je meksički ministar kulture na Tviteru.

Hose Hose je prodao više od 120 miliona ploča tokom svoje 55-ogodišnje karijere. Njegov prvi međunarodni hit “La Nave del Olvido” (Brod zaborava) i danas se redovno pušta na radio stanicama u Latinskoj Americi.

“On je bio izuzetan pevač. Njegove pesme su rasplakale i razveselile mnoge iz moje generacije”, napisao je u saopštenju meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare