Preminuo Lazo Goluža, tvorac legendarne “Kviskoteke” - BIGportal.ba
Ex Yu

Preminuo Lazo Goluža, tvorac legendarne “Kviskoteke”

Tvorac legendarne “Kviskoteke” Lazo Goluža preminuo je u 85. godini, potvrdio je tu informaciju za 24 sata njegov sin Dominik, a prenosi Večernji list.

“Kviskoteka” je sasvim sigurno najpopularniji Golužin projekat. Kviz je nastao 1979. godine, a emitovan je 15 godina. Voditelj kviza bio je Oliver Mlakar.

Goluža je prva osoba u Hrvatskoj koja je svoj projekt zaštitila kao intelektualno vlasništvo – “Igru asocijacija” iz “Kviskoteke”.

“Kviskoteka” je dala nekoliko velikih učesnika kvizova. Najuspešniji je Mirko Miočić, uz njega odmah Robert Pauletić, a najveća klasa u Kviskoteci bio je inače naš, tada student istorije iz Beograda, Peđa Marković.

Kako piše Večernji list, “neka se niko od naših ne ljuti, ali to je istina, bio je fenomenalan!”.

“U kvizovima se niko ne može smatrati šampionima uzaludnih jer izuzetni su učesnici bili i novinari Jurica Pavičić, pa Nenad Polimac, Denis Kuljiš, Božo Sušec, svi oni su nastupali u onim starim kvizovima: Božo Sušec, recimo, u kvizu Znaš, znam, Jurica Pavičić u Kviskoteci… Bilo je i budućih lekaraa poput dr. Igora Aurera, prave klase među takmičarima i još mnogi drugi…”, ispričao Goluža u intervju za Večernji l ist pre tri godine. 

Danas objavljeno

Ana Bekuta otkrila kome je pripala imovina Milutina Mrkonjića

Vanja A

Sa ovom ženom je Marinko Rokvić dobio vanbračnog sina!

Vanja A

Čola i Lokica već 40 godina ne pričaju

Vanja A

Ostavite komentar