27. Juna 2019.

Preminuo jugoslovenski Tarzan

Big Portal

STJEPAN Stiv Šipek, glumac koji se proslavio ulogama Tarzana, preminuo je u 77. godini, 23. juna u bolnici u Severnoj Floridi. Rođen je u Igrišću blizu Zaboka, a kada je imao 17 godina preselio se u Kanadu gde mu je živela majka. U toj zemlji je boravio pet godina baveći se rvanjem i plivanjem, mada je po zanimanju bio bravar. Kasnije odlazi u Majami gde su ga zapazili producenti i počinje da se bavi filmom.

Šipek je lik Tarzana tumačio u dva ostvarenja koja su snimljena 1969. i 1972, a glumio je ukupno u 10 filmova, najčešće niskobudžetnim, špansko-italijanske koprodukcije. U zavisnosti od zemlje u kojoj su se prikazivali, Stjepan je imao drugačije ime na špici i uglavnom je bio poznat kao Stiv Hoks.

Na snimanju filma “Tarzan i smeđi princ” 1970. glumac je doživeo tešku nesreću kada je njega i glumicu Kiti Svon opekla vatra dok su bili vezani za drvo. Neobično je da ih je iz te opasne situacije izbavio lav koga je Šipek spasao dok je bio mladunče, u vreme snimanja “Tarzana u zlatnoj pećini”.

Glumac je kasnije odlučio da se bavi zaštitom životinja, pa je osnovao utočište za velike mačke na Floridi. Njegovo skloniše za životinje privuklo je pažnju medija 2004. kada je bengalski tigar Bobo pobegao odatle, a policajaci su morali da ga ubiju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare