9. Jula 2022.

Preminuo glumac iz serije “Porodica Soprano”

Big Portal

Publika ga je zapamtila po ulozi Polija Gvaltijerija, zvanog “Poli Volnats”, jednog od poručnika porodice Soprano, koju je savršeno odigrao i predstavio prostog, pomalo nestabilnog i duhovitog mafijaša.

Toni Siriko je rođen u Bruklinu 29. jula 1942. godine. U mladosti je često imao problema sa zakonom, a prvi put je uhapšen kada je imao sedam godina zbog krađe sitnine u prodavnici.

Šezdesetih godina je povezivan sa mafijom, i bio je poznat pod nadimkom “Džunior”.

Hapšen je ukupno dvadeset osam puta, a dva puta je i osuđen, prvi put zbog ilegalnog nošenja vatrenog oružja, a drugi put zbog učestvovanja u oružanoj pljački.

Interesovanje za glumu je pokazao za vreme služenja druge zatvorske kazne u zatvoru “Sing Sing”, tačnije kada je zatvor posetila putujuća grupa glumaca pod nazivom “Pozorište Zaboravljenih” koju su uglavnom činili bivši robijaši.

Svoju prvu ulogu je ostvario u filmu “Ludi Džo” 1974. godine. U toku glumačke karijere pojavio se u više filmova koji su imali uspeha kako kod kritičara, tako i po zaradama, među kojima su “Mrtvi predsednici” iz 1987. i “Dobri momci” iz 1990. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare