Preminuo glumac Danilo Deni Popržen - BIGportal.ba
Banja Luka

Preminuo glumac Danilo Deni Popržen

Legendarni banjalučki glumac Danilo Deni Popržen preminuo je danas u 85. godini. Rođen je krajem 1937. godine u Bravnicama kod Jajca. Osnovnu školu je pohađao u četiri grada: počeo u Jajcu, a poslije Požege i Bjelovara, završio u Banjaluci. Poslije srednje škole zapošljava se, kao precizni mehaničar u tadašnjem “Čajavecu”,…

Legendarni banjalučki glumac Danilo Deni Popržen preminuo je danas u 85. godini.

Rođen je krajem 1937. godine u Bravnicama kod Jajca. Osnovnu školu je pohađao u četiri grada: počeo u Jajcu, a poslije Požege i Bjelovara, završio u Banjaluci.

Poslije srednje škole zapošljava se, kao precizni mehaničar u tadašnjem “Čajavecu”, a nakon obuke u zemunskom “Teleoptiku” umjesto za posao odlučuje se za avanturu.

Odlazi u Zagreb. Kasni sa upisom na filmsku akademiju, jer mu je glumačko zanimanje bila prava opsesija, ali ga to ne obeshrabruje da će jednog dana zaigrati na filmu. Prijavljuje se na kasting za film o Penelopi sa Irenom Papas u glavnoj ulozi i u žestokoj konkurenciji – pobjeđuje.

Popržen je u nekoliko navrata isticao da ni sam ne zna koliko je uloga ostvario, a posljednje decenije života proveo je u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Danas objavljeno

Iz azila na Manjači udomljena 34 psa

Vanja A

Planirana isključenja električne energije za 05.oktobar 2022. godine

Vanja A

Novo radno vrijeme kovid ambulanti u naselju Dolac

M.

Ostavite komentar