Preminuo dragulj Velike Britanije u 103. godini - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Preminuo dragulj Velike Britanije u 103. godini

Dama Vera Lin umrla je u 103. godini života. Njena porodica je objavila saopštenje u kojoj navode da svoju duboku tugu potvrdivši da je ova pevačica, jedna od najomiljenijih zabavljača Velike Britanije preminula jutros.

Pevačica je bila poznata po izvođenju pesama “White Cliffs Of Dover“, “There’ll Always Be An England“, i “I’ll Be Seeing You”, dok je tokom Drugog svetskog rata zabavljala trupe u obilascima koji su jačali moral.

Ranije ove godine, uoči 75. godišnjice Dana pobede odnosno Dana Evrope, Dama Vera je govorila o “hrabrim momcima i onoga što su žrtvovali za Englesku”.

Kraljica se osvrnula na naziv jedne od najomiljenijih pesama ratne Dame Vere kada je tokom uvođenja mera usled pandemije rekla zemlji, razdvojenoj od porodica i prijatelja: “Srešćemo se ponovo.”

Dama Vera bila je poznata i po tome što je pevala pesme “Wishing” i “If Only I Had Wings”, kako bi pomogla u dizanju britanskog duha tokom vazdušnog napada nacističke Nemačke na Veliku Britaniju.

“Moje pesme su podsećale momke na ono za šta se stvarno bore. Dragocene stvari, a ne ideologije i teorije”, rekla je jednom prilikom

Danas objavljeno

Kako je Marilyn Monroe od napuštenog djeteta postala svjetska diva: Tragična priča puna boli i skandala

Vanja A

6 lakih trikova za bolji miris tvog doma

Vanja A

Na današnji dan debitovao “Thriller”, kultni spot Majkla Džeksona: Video koji je zauvijek izmijenio pop muziku

Vanja A

Ostavite komentar