Preminuo dječak: Prvi smrtni slučaj od novog sindroma vjerovatno povezanog sa koronavirusom, oboljelo 135 djece - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Preminuo dječak: Prvi smrtni slučaj od novog sindroma vjerovatno povezanog sa koronavirusom, oboljelo 135 djece

Dečak star devet godina umro je od retkog sindroma koji je verovatno povezan sa koronavirusom, izjavio je danas za CNN portparol bolnice “Timon Marselj.

Dete je imalo pozitivan test na koronavirus, ali nije razvio simptome, dodao je portparol. Dečak je hospitalizovan nakon srčanog zastoja i u bolnici je proveo sedam dana, a potom u subotu preminuo od “neurološke povrede“ kao posledice srčanog zastoja.

Francuske vlasti su „svesne retke bolesti koja podsecća na Kavasakijevu bolest, sa simptomima koji se sastoje od upale, natečenih udova, kožnih osipa i najozbiljnijeg, srčanog udara“, rekao je prošlog meseca direktor Nacionalne agencije za zdravlje Žerom Salomon.

Portparol nacionalne zdravstvene agencije rekao je danas za CNN da je “135 dece razvilo ovu bolest od početka pandemije.” Ovo je prva poznata smrt u Francuskoj.

Budući da ova bolest podsecća na Kavasakijevu bolest, francuska zdravstvena agencija bolest naziva “Kavasaki-sličnom”, izjavila je portparolka nacionalne zdravstvene agencije.

„Kavasakijeva bolest obično se javlja kod dece mlađe od 5 godina, dok bolest koju posmatramo sada pogađa decu od 5 do 15 godina“, rekla je ona.

B92

Danas objavljeno

Kina proslavlja Dan državnosti

M.

Detalji zločina u Beogradu: Ubijena žena radila kao doktorica u Bijeljini

M.

Vučić u Bugarskoj: “Važno za Srbiju”; “Teška jesen i još teža zima”

M.

Ostavite komentar