Preminuo Banjalučanin povrijeđen u požaru - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Preminuo Banjalučanin povrijeđen u požaru

Banjalučanin Sloboljub B. (63) preminuo je u srijedu nakon što je usljed nepažljivog rukovanja plinskim šporetom zadobio teške opekotine koje su zahvatile preko 90 odsto njegovog tijela, potvrđeno je “Nezavisnim”.

On je u teškom stanju prevezen na UKC RS gdje je podlegao uprkos naporim ljekara da ga spasu.

Ovaj Banjalučanin bio je teško povrijeđen u srijedu u svom stanu u banjalučkom naselju Rosulje kada je došlo do nezgode i muškarac je povrijeđen otvorenim plamenom.

Vatra je zahvatio i njegovu odjeću te je zadobio teške opekotine.

Kako nam je rečeno u UKC RS, pacijent S.B bio je dovezen 27. januara u 11.40 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u Urgentni centar UKC RS.

Prema riječima Dragana Rakanovića načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje on je bio zadobio masivne opekotine koje su zahvatile 90 odsto površine tijela i odmah je hirurški zbrinut.

“Uprkos svim primjenjenim terpijskim metodama i naporima medicinskog osoblja, pacijent je preminuo 27. januara u 19 časova”, naveli su na UKC RS.

Predhodno je Policijska uprava Banjaluka saopštila da su postupili po prijavi Službe hitne medicinske pomoći, koji su zbrinuli lice S.B. koje je u požaru zadobilo tjelesne povrede.

“I zvršen je uviđaj u stanu koji koristi lice S.B. kojom prilikom je utvrđeno da je S.B. usljed nepažljivog rukovanja plinskim šporetom, zadobio opekotine po tjelu izazvane otvorenim plamenom”, naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Danas objavljeno

Centralna banka BiH: Na kraju februara blokiranih računa poslovnih subjekata više za 521

D V

U Dubrovniku i Konvalima: Tri slučaja britanskog soja u Hrvatskoj

D V

Buknuo požar kod vjetroparka iznad Mostara: Vatrogasci spriječili katastrofu

D V

Ostavite komentar