Preminuo Aki Rahimovski - BIGportal.ba
Ex Yu Vijesti

Preminuo Aki Rahimovski

Pevač grupe Parni valjak preminuo u 67. godini.

Aki Rahimovski preminuo je danas,a tužnu vest je potvrdio njegov menadžer Damir Osredečki

“Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Pre sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti”, rekao je on, a preneo Večernji list.

“Za malo nježnosti, na sve ću pristati. Za malo nježnosti, da mogu zaspati…

Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvek zaspao Aki Rahimovski”, oprostili su se na službenoj stranici benda.

Rođen u Nišu, odrastao u Skoplju, a uspeo u Zagrebu.

Pevač Aleksandar Rahimovski je rođen u Nišu 5.6.1955. godine, ali se porodica Rahimovski ubrzo preselila u Skoplje. Aki je već sa sedam godina krenuo u muzičku školu budući da mu je otac bio profesor muzičkog, a pohađao je klavir i pjevanje.

Sa 19 godina Aki se preselio u Zagreb. Pre osnivanja Parnog valjka, nastupao je u raznim bendovima: Vacuum, Blood Brothers i Tor. Godine 1975. Vakuum, Krvna braća i Tor. 1975. godine upoznaje Huseina Hasanefendića poznatijeg kao Husu, poznatog kompozitora i gitarista, kao i Juricu Pađena.

Te godine sa Vladimirom Mihaljekom osniva prvu postavu Parnog Valjka, osim Akija Rahimovskog, prvu postavu činili su već pomenuti Husein Hasanefendić, Srećko Antonioli, Zlatko Mišić poznatiji pod nadimkom Fuma i Jurica Pađen.

Aki voli da kuva u slobodno vreme, iako ga niko nije učio kuvanju. Njegov hobi je skupljanje mačaka i pasa lutalica. Kao dete je igrao fudbal u klubu Vardar, ali je posle sportske povrede prestao da igra fudbal i posvetio se muzici.

Aki je u braku sa Ingrid Rahimovski više od trideset godina.

Otac je Kristijana Rahimovskog, sina kojeg ima iz prvog braka i ćerku Edinu. Aki je dugi niz godina bio u lošim odnosima sa svojim sinom Kristijanom.

Aki nije previše komentarisao ovu vezu, jer je želeo da svoj privatni život sačuva od očiju javnosti, ali je rekao da je Kristijan njegova krv od koje ne može da pobegne i da cela porodica zna da se okupi u Skoplju na zajedničkom slavlju.

Postao je Davidov deda, kojeg je sin Kristijan dobio sa bivšom devojkom Nikolinom Janošević, kao i Filipov, kojeg je Kristijan dobio u braku sa Ivanom Rahimovski.

Danas objavljeno

Dječak se utopio u rijeci Savi

M.

Putin: Riješićemo krizu, ali Zapad da ukine sankcije

M.

Ustavni sud BiH ukinuo dijelove zaključaka NSRS

M.

Ostavite komentar