Preminule još 62 osobe, novih 5.908 slučajeva - BIGportal.ba
Region Vijesti

Preminule još 62 osobe, novih 5.908 slučajeva

Prema poslednjim podacima, virusom korona u Srbiji zaraženo je još 5.908 osoba među testiranih 19.718 uzoraka. Od posledica infekcije preminule su 62 osobe. Na respiratorima je 274 pacijenata.

Epidemijska situacija je katastrofalna. Mere koje su na snazi više od godinu i po dana, očigledno nisu imale efekta, te su od vikenda uvedene i kovid propusnice u ugostiteljskim objektima od 22 sata.

Nevakcinisanima je neophodno da poseduju pi-si-ar ili antigenski test, urađen u nekoj od referentnih, odnosno državnih laboratorija.

Od večeras ko nema neku od navedenih potvrda plaća kaznu – za pravno lice 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, kovid redari 30.000 i za gosta objekta 5.000 dinara. Kontrola kovid propusnica je sinoć bila savetodavna.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana, a kovid propusnice se uvode da se zaštite životi.

Sačekaćemo sedam do deset dana i ako bude pozitivnog efekta kovid propusnica bićemo zadovoljni, ako ne bude Ministarstvo će na Kriznom štabu tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere, istakao je Đerlek.

Devojčica od sedam godina, obolela od virusa korona, priključena je na respirator na Institutu za majku i dete “Dr Vukan Čupić”, rečeno je Tanjugu u toj ustanovi.

Ona je četvrto dete obolelo od virusa korona koje je priključeno na respirator u tom institutu.

(RTS)

Danas objavljeno

Dodik sa Portmanom u Banjaluci

M.

Dom naroda PFBiH danas glasa o zabrani gradnje malih hidroelektrana

M.

Poginule tri osobe u Bugojnu

M.

Ostavite komentar