Preminula žena koja je stvorila Kasandru! - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Preminula žena koja je stvorila Kasandru!

Kubanka Delia Fialo koja su nazivali “majkom latinoameričkih telenovela” je preminula 29. juna, samo 5 dana pre svog rođendana u 96. godini u svom domu na Floridi.

Ona je stvorila brojne latinoameričke serije, odnosno telenovele. Bila je udata za direktora radio drame Bernarda Paskala od 1952. godine i zajedno su bili 67 godina sve do njegove smrti 2019. Ostavili su petoro dece i 13 unučadi.

Serija koja je, kako glavnim glumcima, tako i njoj donela ogromnu popularnost je “Kasandra”, a glumica koja je tumačila istoimeni lik, Koraima Tores, oprostila se od Delije na društvenim mrežama.

– Ne mogu da napišem, mogu samo da kažem da nisi otišla. Zauvek ćeš ostati ovde. Za tebe beskrajne ovacije. Počivaj u miru – napisala je Koraima.

Među serijama koje je Delija osmislila bile su “Kasandra”, “Esmeralda”, “Lusesita”, “Fiorela” (u originalu “Pobre diabla”). Prevedene su na brojne jezike, a bile i veoma popularne u Srbiji. Naročito “Kasandra” koja je ovde stekla kultni status, a koja se smtra njenom prvom televizijskom “ćerkom” i koja je privukla pažnju kada su građani Srbiji potpisivali peticiju da se Kasandra pusti iz zatvora.

Koraima Tores, Kasandra, intervju
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

(Kurir.rs/A.M./Variety)

Danas objavljeno

Pjevač se rastao od djevojke četiri mjeseca nakon rođenja njihovog djeteta

Zeljka

Najomraženija preljubnica uživa u ljubavi, ali i provocira atraktivnim slikama na Instagramu

Zeljka

Voditelju Andersonu Kuperu majka ponudila da rodi njegovo dijete

Zeljka

Ostavite komentar