Preminula starica, jedno novozaraženo lice - BIGportal.ba
Region Vijesti

Preminula starica, jedno novozaraženo lice

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš rekao je danas da je u posljednja 24 časa u toj zemlji od posljedica virusa korona preminula devedesetsedmogodišnja žena, koja je bila hospitalizovana u Kliničkom-bolničkom centru u Splitu, a zabilježen i jedan novozaraženi.

Beroš je na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite istakao da je preminula bila korisnik Doma penzionera u Makarskoj.

  • Imamo ukupno 2.222 oboljelih. Urađeno je 51.568 testiranja, a u protekla 24 časa 1.228. Hospitalizovano su 142 lica, a na respiratoru je osam pacijenata. Iz bolnica je otpušteno 716, a kod kuće su se oporavile 1.153 osobe – naveo je Beroš.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da proglašenje kraja epidemije virusa korona zavisi od epidemiološke procjene koja se bazira na težini bolesti, opasnosti od njenog ponovnog dolaska, te na osnovu broja oboljelih, prenose hrvatski mediji.

  • Procedura za proglašavanje završetka epidemije je po novom Zakonu o zaštiti stanovništva takva da Hrvatski zavoda za javno zdravstvo daje prijedlog ministru, a odluku donosi Vlada na prijedlog ministra zdravlja – pojasnio je Capak.

Danas objavljeno

Gasprom nastavlja isporuke gasa Italiji

M.

Optužnica protiv Zeljkovića i ostalih vraćena na dopunu

M.

Putin potpisao zakone o ulasku ukrajinskih teritorija u sastav Rusije

M.

Ostavite komentar