Preminula Olivija Njuton-Džon - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Preminula Olivija Njuton-Džon

Englesko-australijska glumica i pevačica, Olivija Njuton-Džon, preminula je u 73. godini, potvrdio je njen suprug.

Glumica je jutros preminula mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Njen suprug Džon Isterling objavio je njenu smrt na svojoj stranici, prenosi Daily Mail.

Olivija je rođena 26. septembar 1948. u Velikoj Britaniji i bila je australijska pevačica, tekstopisac, glumica, preduzetnica i aktivistkinja. Četvorostruka dobitnica Gremi nagrade čija je muzička karijera uključivala pet hitova broj jedan i još deset prvih hitova na “Billboard Hot 100 “.

Jedanaest njenih singlova (uključujuc´i dva platinasta) i 14 njenih albuma dobili su zlatni sertifikat od strane Asocijacije izdavačke industrije Amerike (RIAA). Sa globalnom prodajom od više od 100 miliona ploča, bila je jedna od najprodavanijih muzičkih umetnika od druge polovine 20. veka do danas.

“Olivija Njuton-Džon (73) preminula je jutros mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Tražimo da svi poštuju privatnost porodice tokom ovog veoma teškog vremena”, rekao je on.

“Olivija je bila simbol trijumfa i nade vec´ više od 30 godina na svom putu sa rakom dojke. Njena isceljujuc´a inspiracija i pionirsko iskustvo sa biljnom medicinom nastavlja se sa Fondom Olivije Njuton-Džon, posvec´enom istraživanju biljne medicine i raka.”

Porodica je tražila da se umesto cvec´a daju donacije njenoj organizaciji za rak, Fondu Olivije Njuotn-Džon.

Iza nje su ostala 36-godišnja c´erka Kloi i brac´a i sestre.

Danas objavljeno

Megan maltretira zaposlene u palati: “Ne mogu da prestanem da se tresem”

Zeljka

Kroz norveški krajolik jednom od najljepših železnica u svijetu

Zeljka

Preminula glumica Luiza Flečer

Zeljka

Ostavite komentar