Preminula novinarka Gorica Nešović - BIGportal.ba
Region Vijesti

Preminula novinarka Gorica Nešović

Naša dugogodišnja koleginica i prijatelj, novinarka Gorica Nešović, preminula je danas u 59. godini života.

Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije Ritam srca na Studiju B. Objavila je tri knjige inspirisane običnim životom. Ima sina Marka, razvedena je, živi i radi u Beogradu.

Godine 1982. postala je član redakcije Omladinskog programa Ritam srca , koji se tada emitovao na Studiju B, a iz kojeg je kasnije nastao Radio B92. Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima : Vampir kviz, One man show, Poplava. Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe Videodrom i Neosvest. Bila je i urednica beogradskog Radija City.

Tokom osamdesetih godina radila je i kao Disk-džokej u tada popularnim klubovima Akademija, Fuzija i Buha, gde je birala muziku Nakon toga Gorica Nešović radi kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje. Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem.

Posle četiri godine buđenja na talasima “Radio Beograda”, pozitivne vibracije, koje dugogodišnji voditeljski tandem stvara, seli se na frekvencije novog radija – Indeks. Danas zajedno uređuju i vode jutarnji program Buđenje svakog radnog dana na pomenutom nacionalnom radiju. Pošto su se 2003. godine na radiju “B92” upustili u zajedničko vođenje jutarnjeg programa Dizanje, Gorica i Dragan su uvideli da su jedno drugome delić slagalice koji je nedostajao da bi slika bila potpuna, pa su tako osnovali i produkciju Supermiš d.o.o. Gorica je napisala i tri romana, Priči nikad kraja sa svojom prijateljicom Jelicom Greganović, Kuvarica i Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš.

B92.

Danas objavljeno

Trojcu 52 godine robije za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota

M.

“300.000 Rusa je spremno”

M.

Utopio se muškarac (51) u Bilećkom jezeru

M.

Ostavite komentar