Preminula Neda Arnerić - BIGportal.ba
Ex Yu Kultura Region Vijesti

Preminula Neda Arnerić

Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini.

Prema prvim informacijama, pronađena je u svom stanu na Vračaru.

Neda je snimilča više od 100 filmova, a odiglrala četrdesetak uloga u pozorištu, za šta su usledile brojne nagrade i priznanja.

Film “San” iz 1966. godine napravio je od nje prvu dečju filmsku zvezdu Jugoslavije.

Proslavila se u filmu “Ko to tamo peva”, u kom je tumačila ulogu mlade.

U karijeri dugog pola veka, Neda Arnerić je ostvarila značajne uloge u filmovima “Višnja na Tašmajdanu”, “Užička republika”, “Sutjeska”, “Valter brani Sarajevo”, “Varljivo leto ’68″…

Ministar kulture i informisanja uputio telegram saučešća

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević povodom smrti glumice Nede Arnerić uputio je telegram saučešća.

“Povodom prerane smrti glumice Nede Arnerić, u ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, izražavam saučešće porodici, prijateljima, kolegama i svim njenim poštovaocima. Srpska kultura smrću Nede Arnerić izgubila je svog dragocenog predstavnika.

Nesuđena balerina, diplomirana istoričarka umetnosti, Neda Arnerić se opredelila za film i pozorište donoseći srpskoj i jugoslovenskoj sceni umetnicu koja je više od pola veka plenila šarmom i snažnim glumačkim darom.

Talentima, gracioznošću i eteričnom lepotom od prvih kadrova osvajala je srca domaće i inostrane publike. Nagrađivana i poštovana, ostvarila je sve što jedna glumica može da poželi. Sa samo 13 godina, glumila je u svom prvom filmu “San” i taj naslov je obeležio čitav njen život u kome je srećna i uspešna živela svoj glumački i umetnički san. Njena tanana emotivnost bila joj je ponekad prepreka u suočavanju sa grubostima svakodnevice ali je i s tom osobenošću stajala rame uz rame sa najvećim zvezdama našeg glumišta.

Našu nezaboravnu Višnju sretaćemo i dalje na Tašmajdanima svojih snova”, piše u telegramu saučešća ministra kulture i informisanja.

Danas objavljeno

Čak je i Kina zabrinuta

M.

Susret iznad Crnog mora – ruski Suhoj ponovo presreo francuske “miraže”

M.

Osumnjičena za terorizam finansirala muža i članove IS u Siriji

M.

Ostavite komentar