Preminula kao beskućnik, ne znajući da je nasledila skoro milion dolara - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Preminula kao beskućnik, ne znajući da je nasledila skoro milion dolara

Žena iz Oregona umrla je prošle godine kao beskućnik, nesvjesna da je dobila nasljedstvo od 884.447 dolara.

Keti Bun umrla je u januaru 2020. godine u skloništu za beskućnike u Astoriji, u Oregonu. Inače je patila od problema sa mentalnim zdravljem i zloupotrebom droga.

Kada joj je majka umrla 2016. godine, ostavila je Keti značajno nasledstvo, ali niko nije uspeo da je pronađe.

„To stvarno nije fer. Taj novac je jednostavno bio tamo, dok je njoj u najgorim mukama zaista bila potrebna pomoć”, rekao je njen otac Džek Spitol.

Nakon što je njena porodica objavila oglas u štampi, i bezuspešno zatražila pomoć privatnog istražitelja, novac je na kraju prebačen na račun lokalnih vlasti, i nikada se nije javio neko ko polaže pravo na taj novac.

„S obzirom na godinu i po dana rada i napora ličnog predstavnika, kao i advokata na ovom određenom predmetu, država zaista nije mogla da učiniti nešto više”, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Klodija Kjobanu. Dodala je: „Ovo je jedinstven slučaj i iskreno saosećamo sa porodicom.”

Nije poznato šta će se dogoditi sa novcem sada kada je Bun umrla, međutim, ona ima dvoje biološke dece koja mogu položiti pravo potraživanja tih finansijskih sredstava, prenosi KGW News.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Vraća se omiljena ekipa iz Viskonsina

Vanja A

Jedna od najlepših žena sveta otkrila zašto je drastično smršala

Vanja A

Dva nova minerala otkrivena na meteoritu koji je pao na tlo Somalije

Zeljka

Ostavite komentar