10. Juna 2022.

Preminula Džuli Kruz

Big Portal

“Za one od vas koji se vraćate ovdje, mislio sam da biste možda željeli da znate da sam se danas oprostio od svoje žene, Džuli Kruz. Napustila je ovo carstvo pod sopstvenim uslovima. Nema kajanja. Ona je u miru.

Pošto je imala tako raznoliku muzičku karijeru, često je govorila da je vrijeme koje je provela kao B zamjenjujući Sindi dok je imala porodicu bilo najsrećnije vrijeme u njenom izvođačkom životu. Zauvijek će im biti zahvalna. Kada je prvi put prišla mikrofonu sa Fredom i Kejt, rekla je da je to kao da se pridružila Bitlsima. Ona će ih uvijek voljeti i nikada neće zaboraviti njihova zajednička putovanja oko svijeta. Počivaj u miru, ljubavi moja, i ljubav svima vama”, napisao je Grinan.

Džuli Kruz je našoj publici najpoznatija po pjesmi “Falling in love” iz čuvene serije ‘Twin Peaks’.

Međutim, malo ko zna da je Džuli Kruz istovremeno bila i koautor saundtreka iz serije uz slavnog Anđela Badalamentija. Takođe, njen fantastični glas pamtimo i iz numere “Summer kisses, winter tears” iz filma “Do kraja svijeta”, reditelja Vima Vendersa.

Njena karijera bila je uvijek rastrzana između uloge pjevačice jedinstvene boje glasa i božanstvene pjevačke izražajnosti, i autorske ličnosti koja komponuje muziku oslonjenu na klasike džeza i soula.

Džuli Kruz predstavlja sinonim za ambijentalnu muziku i ogroman uspjeh je postigla sarađujući sa engleskim elektro-bendom “The Orb” na njihovom albumu “Back to mine” koji je ostvario zavidan tiraž.

(B92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare