Preminula beba iz Kragujevca zaražena koronom - BIGportal.ba
Region Vijesti

Preminula beba iz Kragujevca zaražena koronom

Beba iz Kragujevca, koja je bila zaražena korona virusom, imala citokisnku oluju i razvila simptome kao odrasli, nažalost, preminula je.

Ona je bila prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, ali je uprkos svim naporima ljekara preminula.

– Novorođenče uzrasta 9 dana, u veoma teškom stanju, zbog multisistemskog popuštanja iz UKC Kragujevac prebačeno je UDK Tiršova. Tokom liječenja od infekcije covid 19, koja je kod novorođenčeta potvrđena odmah po rođenju, u UKCK su primjenjene sve terapijske procedure, neophodne u liječenju infekcije covid 19 u neonatalnom uzrastu, navodi Telegraf.

– Tokom liječenja zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz ljekarsku pratnju prebacuje u Turpšovu, zbog nastavka liječenja, koje podrazumijeva zamjenu bubrežne funkcije i liječenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije.

– Na primjenjenu terapiju tokom liječenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisistemsko popuštanje što dovodi do smrtnih ishoda bebe – kažu za Telegraf.rs u dečijoj klinici u Tiršovoj.

Danas objavljeno

U protekla 24 sata u BiH: 106 novozaraženih, 31 smrtni slučaj

M.

Dodik na sastanku lidera Brdo-Brioni

M.

Sutra zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije

M.

Ostavite komentar