Premijerka uživo na TV-u u vrijeme zemljotresa: Dobro se drma - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Premijerka uživo na TV-u u vrijeme zemljotresa: Dobro se drma

U vrijeme kada je zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio Velington, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern uživo je davala intervju televiziji Njuzhab, pa je kamera zabilježila njenu reakciju.

Ona je prekinula voditelja Rajana Bridža i objasnila šta se upravo dešava u zgradi parlamenta u Velingtonu, u kojoj se nalazila, prenosi AP.

“Čini se da imamo zemljotres, Rajane. Dobro se drma, vidite stvari koje se tresu iza mene”, rekla je iznenađena Ardern, koja se potom brzo sabrala i nastavila intervju.

Rekla je da je na sigurnom mjestu i da iznad nje nema visećih reflektora, s obzirom na to da je bila u jednoj kongresnoj sali.

Ardern, koja je uspješno predvodila borbu protiv korona virusa na Novom Zelandu, izjavila je kasnije da joj je u trenutku kada je osjetila zemljotres kroz glavu prošla misao: “Da li se šališ?”

Zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio je područje Velingtona sinoć oko 20 sati po našem vremenu, a epicentar se nalazio oko 90 kilometara sjeverno od grada.

Zemljotres se osjetio širom zemlje, ali za sada nema informacija o povrijeđenima ili materijalnoj šteti.

Novi Zeland leži na Vatrenom prstenu, velikom prstenastom području oko Pacifika koje karakteriše velika sezimološka i vulkanska aktivnost.

Danas objavljeno

Uhapšen zbog prijetnji bombom

M.

U Sloveniji rekordnih 17.491 novozaraženi

M.

Palmer: Federacija BiH mora biti u ravnoteži s Republikom Srpskom

M.

Ostavite komentar