Premijer Viktorije opet o vakcinama, ne želi da popusti teniserima - BIGportal.ba
Sport Tenis

Premijer Viktorije opet o vakcinama, ne želi da popusti teniserima

Danijel Endrjuz, premijer države Viktorija i dalje je pri stavu da nevakcinisanim teniserima ne treba dozvoliti ulazak u Australiju.

Posle stidljive najave da se i dalje pregovara na tu temu i da Tenis Australija čini sve ne bi li se i nevakcinisanim igračima i igračicama dozvolilo da se takmiče, uz prethodnih dve nedelje karantina, ponovo se oglasio čovek koji je uspostavio rigorozne mere i višemesečno zaključavanje stanovnika Melburna i ostalih gradova i mesta u Viktoriji.

Pokušajte da uđete u SAD, većinu Evrope, razne delove Azije a da niste vakcinisani. Nećete dobiti vizu. Zašto bi onda ovde bilo drugačije? Ne mislim da ima tu mnogo šta da se kaže, ako želite jednu od tih viza ili da dođete ovde, morate da budete vakcinisani duplom dozom“, kaže Endrjuz za Radio ABC.

On dalje pojašnjava svoj stav.

Svi ljudi koji će gledati Australijan open će biti dvostruko vakcinisani, svi tokji tamo rade takođe. S razlogom stoji to da ako želite da uđete u zemlju i budete deo turnira, da morate biti vakcinisani“.

Ipak, da može biti sasvim drugačije ukazuju izjave ministra sporta Martina Pakule za Radio 3AW.

I dalje rešavamo stvar sa Tenis Australija i Komonveltom oko toga da li da se nevakcinisanim dozvoli ulazak u Australiju uopšte i ako se dozvoli, pod kojim će to uslovima biti dozvoljeno. Ne očekujemo da se to reši za barem još par nedelja. Na kraju, to će biti federalna odluka ko i pod kojim uslovima može u zemlju. I dalje smo u pregovorima, razgovaramo sa Tenis Australija koji takođe razgovara sa Komonveltom. Rešićemo sve to i igrači će imati vremena da shvate kakva će biti pravila. Jedino što smo ih već uverili je to da će vakcinisani igrači biti tretirani isko kao bilo koji vakcinisani koji želi da uđe u zemlju“, izjavio je Pakula.

Danas objavljeno

Rat Medvedeva i publike: “Nikako da naučite”

Vanja A

Medvedev ozbiljno krvario, ali odveo Rusiju u finale

Vanja A

Mihajlović o Vlahoviću: Uvijek je gladan, ljut, teško ga je zaustaviti

Vanja A

Ostavite komentar