Premijer posalo pisma svim domaćinstvima: Biće još teže - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Premijer posalo pisma svim domaćinstvima: Biće još teže

Britanski premijer Boris Džonson upozorio je da će situacija u vezi s koronavirusom postati još teža pre nego što se poboljša,

Džonson je to napisao u pismu koje je poslao svakom domaćinstvu u zemlji.

Premijer VB, koji je u samoizolaciji pošto je potvrdjeno da je zaražen korona virusom, naveo je da bi oštrija ograničenja mogla da budu uvedena ako bude neophodno, prenosi danas Bi-Bi-Si.

“Od početka smo se trudili da uvedemo prave mere u pravo vreme. Nećemo oklevati da idemo dalje (s merama) ako nam naučni i medicinski savetnici kažu da to moramo da učinimo”, napisao je Džonson u pismu poslatom u 30 miliona domaćinstava. Džonsonova vlada je prošle nedelje uvela oštre mere protiv širenja korona virusa, medju kojima su zabrana javnih okupljanja više od dve osobe i zatvaranje svih radnji koje ne prodaju neophodnu robu. On je najavio da će Britanci dobiti i letke s detaljnim uputstvima vlade o izlasku iz domova i zdravstvenim informacijama. Taj potez usledio je posle kritika da vlada do sada nije dala jasne savete u vezi s pandemijom. Zaraza korona virusom do sada je potvrdjena kod više od 17.000 ljudi u Velikoj Britaniji, od kojih je umrlo više od 1.000.

B92

Danas objavljeno

Trostruko ubistvo desilo se u Novom Pazaru

M.

Velika Britanija od ponedjeljka zatvara sve putne koridore

M.

Merkelova dobila nasljednika

M.

Ostavite komentar