7. Augusta 2020.

Premijer Holandije prekinuo odmor kad je čuo nove podatke o kovidu 19

Big Portal

Rojters je izvestio da je Rute prekinuo svoj godišnji odmor kada je saznao za izveštaj Nacionalnog instituta za zdravstvo u kojem se navodi da je u poslednja 24 sata registrovano 604 novih slučajeva kovida 19, 175 više nego prethodnog dana.

Gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema juče je naredila da se u amsterdamskom kvartu “Crvenih fenjera”, poznatog po prostituciji i popularnom među stranim turistima, obavezno nose zaštitne maske.

Ova mera je u suprotnosti sa preporukom holandske vlade da maske nisu obavezne osim u vozilima javnog gradskog prevoza.

Stav vlade je, naime, da nije dokazano da su maske efikasna zaštita od korona virusa, a da njihovo nošenje utiče na ljude da ne poštuju važniju meru, a to je fizičko distanciranje.

Ipak, i u Amsterdamu i Roterdamu odlučeno je da se maske moraju nositi, što je u skladu sa junskom preporukom Svetske zdravstvene organizacije da su maske obavezne u prodavnicama i prometnim javnim mestima gde je nemoguće držati propisanu fizičku distancu.

“Virus je opasno uznapredovao i rizikujemo da uporopastimo sve što smo postigli prethodnih meseci. Ne želimo novo vanredno stanje, ali to nećemo postići tek tako”, upozorio je holandski premijer Rute.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/AP Photo/Mike Corder

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare