Prelijepe fotografije žene koja se sprema za borbu s rakom dojke - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Prelijepe fotografije žene koja se sprema za borbu s rakom dojke

Ona je tog dana obukla svečanu, svijetlo roze haljinu i popravila svoje plave uvojke. On je obukao ispeglanu košulju i spremio je buket ruža u boji njene haljine. Držeći se čvrsto za ruke stali su jedno naspram drugog na svom omiljenom mjestu u prirodi, fotografkinja je hvatala romantične kadrove i u sumrak su se pogledali u oči, kao da će razmijeniti ljubavne zavjete. Ali ovo nije bila razmjena zavjeta, već nešto mnogo važnije – njihova potvrda u jednoj od najtežih životnih situacija.

Kelsi se suočila s karcinomom dojke. Čarli je stao uz nju kao njen partner u dobru i zlu, prihvativši da joj pomogne da obrije glavu pred hemoterapiju. Ali odlučili su da od toga ne prave tužan, patetičan trenutak, već svečani momenat u kojem zajedno ulaze u borbu za život. Za ljepotu. Za ljubav.

Fotografkinja Mendi Parks bila je tamo da uhvati svu intimnost tog momenta, svu bol, nježnost i hrabrost koji su u njega stali.

– Jake žene se ne rađaju takve. Njih stvaraju oluje kroz koje prolaze tokom života. Kroz bol, greške, tugu – mi dostižemo ponos i snagu. Ne znam ko treba danas da vidi ovo. Ili juče. Možda će neko koga znate sutra dobiti taj poziv. Pokažite im kako snaga izgleda. Stavite im do znanja da nisu sami. Stanite uz njih dok se bore. Hvala Čarliju i Kelsi Džonson što su mi dozvolili da zabilježim njihov bol, ljepotu i hrabrost kako bi proširila poruku – napisala je Mendi, a njene fotografije dotakle su ljude širom svijeta.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

https://www.facebook.com/mandyparksphotography/photos/a.1741320762764101/2454028054826698/?type=3

Danas objavljeno

Tri godine na sudu pokušava da dokaže da je živa

D

U Milanu od danas zabrana pušenja na javnim mjestima

D

Pronađena ukradena kopija Da Vinčijeve slike, stara 500 godina

D

Ostavite komentar