Prelaznom vladom želim da spriječim državnu krizu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Prelaznom vladom želim da spriječim državnu krizu

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručio je danas da je pronalaženjem eksperata koji su popunili ministarska mmesta koja su napustili članovi Slobodarske partije (FPO) spriječio da iz krize jedne stranke nastane državna kriza.

Kurc je na konferenciji za štampu pred prvi sastanak prelazne vlade nakon polaganja zakletve novih ministara rekao da građani imaju šansu na prijevremenim izborima da odluče o budućem kursu.

Kako je rekao, imena novih članova u prelaznoj vladi prvo je saopštio svim parlamentarnim partijama, a prije svih liderki Socijaldemokratske partije (SPO) Pameli Rendi Vagner, te je najavio dalje razgovore sa liderima stranaka.

Time je odgovorio na kritike opozicije, koja tvrdi da se sa njima uopšte nije konsultovao niti im je saopštio imena, već su za njih čuli iz medija.
– Najpre sam informisao SPO kao najveću opozicionu stranku u parlamentu, a kasnije ostale – objasnio je kancelar.

Kurc je naglasio da prelazna vlada nema iste zadatke kao ona klasična i da će joj je prije svega zadatak da sačuva stabilnost do izbora koji bi trebalo da se održe u septembru.

Kriza u austrijskoj vladi i krah koalicije sa FPO uslijedili su nakon objavljivanja video snimaka na kojima doskorašnji lider slobodaraca Hajnc Kristijan Štrahe jednoj Ruskinji nudi državne poslove u zamjenu za finansijsku pomoć njegovoj stranci.

Danas objavljeno

Dodik: Јasno sam rekao da BiH nema saglasnost za put u NATO

M.

Naređena evakuacija nakon eksplozije u Čačku

M.

Eksplozije u Moskvi

M.

Ostavite komentar