Prekršio izolaciju pa pijan vozio tokom policijskog časa - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Prekršio izolaciju pa pijan vozio tokom policijskog časa

T.M. iz Gradiške zatečen je u subotu u 21.35 časova u mjestu Laminci kako upravlja putničkim automobilom, a izvršenom kontrolom kod istog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,92 g/kg, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, T.M je sankcionisan zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova.

“Licu T.M. koji nije poštovao Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat je prekršajni nalog po članu 22. Zakona o javnom redu i miru i članu 172. i 174. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH”, saopšteno je iz policije.

Takođe se dodaje da je daljom kontrolom utvrđeno da je T.M. prekršio i mjeru kućne izolacije naložene rješenjem Republičkog inspektora, te je o svemu obavještena Komunalna policija grada Gradiška, a koji su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Po dostavljenim izvještajima policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i komunalnih policajaca Tito (Radovan) Mikač iz Gradiške nije ispoštovao mjeru kućne izolacije u posljednja 24 časa, saopšteno je juče iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Htjeli da ISPEKU SVINJE U PODRUMU u Njemačkoj, komšije zvale policiju

D

Planirana isključenja električne energije za utorak, 26.01.2021. godine

D

Sprema se novi haos na ulicama Rusije 31. januara?

D

Ostavite komentar