Preko milion Britanaca diglo se na noge - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Preko milion Britanaca diglo se na noge

Preko million Britanaca potpisalo je onlajn peticiju protiv raspuštanja parlamenta, osim ukoliko se Bregzit ne ukine ili odloži.

Ta peticija inače je pokreuta još 15. avgusta ali je doživela “bum” u sredu, nakon što je novi britanski premijer Boris Džonson saopštio da je zatražio raspu štanje parlenta, s ciljem da se pošto poto progura takozvani Bregzit bez dogovora.

Britanska kraljica Elizabeta druga odobrila je Džonsonu da pokrene procedure raspuštanja parlamenta i raspusti ga do 14. oktobra, što je oko dve sedmice pre zakazanog datuma za izlazak velike Britanije iz EU.

Problem je jedino u tome što sporazum o Begzitu nije uopšte postignut.

Britanci u peticiji traže od Džonsona da ne raspušta parlament dok se ne ne produži period iz Artikla 50, odnosno dok se ne ukine namera Britanije da napusti EU.

Ta peticija je u sredu munjevitom brzinom dobila takav zamah da je brzo premašila cifru od 100.000, koja je potrebna da se ona stavi u parlament i o njoj raspravlja.

Međutim, kako navodi Raša tudej, praktično za to neće ni biti vremena jer će britanski parlament ostati zatvoren do sredine oktobra. Time namera Džonsdona da izvede Britaniju iz EU bez dogovora dobija praktično zeleno svetlo.

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar