Preko 70% Apple iPhone 14 telefona imaju Samsung OLED ekrane - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Preko 70% Apple iPhone 14 telefona imaju Samsung OLED ekrane

Prema pisanju Koreanskog portala TheElec, Apple planira da proizvede 120 miliona jedinica iPhone 14 telefona.

Planira se da će od njih najmanje 80 miliona imati Samsung panel, više od 20 miliona će koristiti LG Display panel, a oko 6 miliona će imati BOE panel. Za one koji ne znaju, BOE je najveći kineski proizvođač ovakvih panela.

Samsung će isporučiti preko 70% OLED ekrana za iPhone 14 uređaje, što znači: ekrane za iPhone 14 i iPhone 14 Plus sa njihovim redovnim panelima i iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max sa svojim LTPO matricama i osvežavanjem na 120 Hz.

Izveštaj je takođe otkrio da Samsung i LG Display obezbeđuju panele za sve četiri verzije iPhone 14 telefona, dok BOE proizvodi samo 6,1-inčne LTPS OLED ekrane za iPhone 14.

shutterstock_2206285735.jpg

Od 80 miliona ekrana, Samsung Display očekuje da će više od 60 miliona biti za Pro modele jer su to verzije čija prodaja ide bolje od očekivane. LG Display se navodno suočava sa problemima u proizvodnoj liniji, što omogućava njegovom korejskom proizvođaču da dobije još veći udeo.

Problem za BOE može biti nešto lošija prodaja iPhone 14 modela, ali možda još veći problem može biti to što Apple razmatra da li će obnoviti ugovor sa kineskim proizvođačem, nakon što su promenili dizajn kola bez konsultacija sa kompanijom iz Kupertina.

Benchmark.

Danas objavljeno

ChatGPT je najbrže rastuća internet aplikacija svih vremena

Zeljka

Netflix se “ispalio”

Zeljka

Korisnici će uskoro saznati kako TikTok koristi njihove podatke da bi ih kontrolisao

Zeljka

Ostavite komentar