21. Decembra 2021.

Preklopni Xiaomi Mix Fold 2 će vjerovatno koristiti Ultra Thin Glass ekran kompanije Samsung

Big Portal

Sada kada je star nekoliko meseci, možda se pitate da li je nastavak u pripremi, a kako se ispostavilo – jeste. Nije veliko iznenađenje, svakako.

Prema nekoliko nagoveštaja iz nekih sertifikata kroz koje je već prošao, probno nazvan Mix Fold 2 bi mogao da stigne u prodavnice u nekom trenutku sredinom 2022. godine, mada se nadamo da ovaj put neće ostati zauvek ograničen na Kinu kao njegov prethodnik.

Priča se da Mix Fold 2 koristi unutrašnji sklopivi ekran koji je napravio Samsung, sa ultra tankim staklom (UTG), baš kao i Galaxy Z Fold3 i Oppo Find N. UTG obezbeđuje fleksibilnost i izdržljivost ubrizgavanjem specijalnih materijala u stakleni list debljine samo 30 mikrona tokom obrade, mnogo tanji od tradicionalnog stakla za ekran pametnog telefona.

Tankoća je ono što omogućava njegovu fleksibilnost, i iako ne može biti izdržljivo kao Gorilla Glass koje se ne savija, ipak je mnogo više otporan od drugih materijala, prenosi GSM Arena kineske izvore.

Unutrašnja veličina ekrana Xiaomi Mix Fold 2 bi trebalo da bude 8,1”, a ovo bi takođe trebalo da bude panel sa visokom brzinom osvežavanja (pošto je Samsung dobavljač, pretpostavljamo 120 Hz LTPO). Pored toga, šarka Mix Fold 2 će navodno biti biti redizajnirana i nadograđena u odnosu na prethodnika.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare